Töltsd le az ingyenes PDF-et!

Tartalomjegyzék

Az előző bejegyzésekben megnéztük, hogyan készíts elő egysikeres rebranding projektet.

Végre elkészült a rebranding, lezárult a projekt. A márka összes touchpointja le lett cserélve, és az emberek kezdik megszokni az új brandet. Visszatérhetsz a napi rutinodhoz.

A munka azonban itt még nem érhet véget! A legjobb időpont, hogy az új brandre összpontosíts, most van, egyből a rebrandinget követően.

Ahogy az első cikkben is írtam LINK, a márkák nem statikusak, hanem élő, változó, fejlődő organizmusok, melyek a vállalattal és vásárlóikkal együtt alakulnak. A rebrandinggel csak az új márka alapjait fektetted le, de ahhoz, hogy kibontakozzon és növekedjen, aktív gondozásra van szüksége.

Néhány javaslat, mely segíthet egy sikeres márka fenntartásában:

  • Legyen felelőse a márkának. Ez a vállalat méretétől függően lehet egy személy vagy egy csoport, mely a különböző területek vezetőiből áll.
  • Kövesd nyomon a márka reputációját. Készíttess időnként felméréséket és az eredményeket használd fel a márka további fejlesztésére. Ne feledd, az erős márka együtt alakul a vállalkozással és a külső körülményekkel.
  • Ösztönözd a következetességet ahelyett, hogy kötelezed a szabályok betartását. A szigorú szabályrendszer már a múlté. A modern márkairányelvek rugalmasak, ösztönzik a kreativitást és teret engednek a különböző felületek sajátosságainak.
  • Teremts összhangot a digitális és a fizikai világ között. Fektess a jó szakértőkbe hogy koherens márkaélményt hozz létre, ahol a fogyasztók ugyan olyan magas szintű kiszolgálást kapnak a vásárlói életciklus minden pontján. (https://www.tasnadi.net/blog/customer-experience-brand)
  • Legyen a márka a HR egyik központi eleme. Ahhoz, hogy megtaláld a legmegfelelőbb alkalmazottakat, nélkülözhetetlen, hogy kommunikáld a márka értékeket a potenciális alkalmazottak felé. Legyen a márka része az onboarding folyamatnak is.
  • Válogasd meg a partnereid. Hasonlóan az előző ponthoz, a brandet tartsd észben, amikor marketing szolgáltatót vagy PR céget választasz. Hiszen hogyan is kommunikálhatná valaki megfelelően az értékeidet, ha nem tud azonosulni velük?

Ha támogatásra van szükséged a márka gondozásában, kérj egy ingyenes konzultációt, beszélgessünk és nézzük meg, hogyan tudnánk segíteni.

Tetszett a cikk?
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként az ehhez hasonló cikkekről. Havonta legfeljebb egyszer küldünk emailt és ígérjük, hogy nem spamelünk.

Köszönjük! A feliratkozás sikeres volt.
Hoppá! Sajnos nem sikerült.

További cikkek